Your address will show here +12 34 56 78
Marleen

Ik verken, bevraag en ontwerp de

menselijke factor in zorgprocessen.

  • Text Hover
Marleen van Bergeijk

 t | +31 6 265 494 27
m | mail@marleenvanbergeijk.com

Aangenaam,

Ik verken, bevraag en ontwerp voor en vooral mét mensen. Met een achtergrond in Industrial Design aan de Technische Universiteit van Eindhoven heb ik affiniteit met technologie & innovatie.

 

Op jonge leeftijd kreeg ik jeugdreuma en later maakte de ziekte overwachts een comeback. Ditmaal beleefde ik het complexe zorgproces als jong volwassene en ontwerper, en dacht.. ‘Kunnen we dit niet anders inrichten?’ Mijn ervaringen, zowel positief en negatief, zijn mijn drive om te ontwerpen voor de zorg. Het is mijn passie de zorg mensgerichter & persoonlijker te maken en mensen overzicht en regie te bieden over eigen zorgproces.

Zo kwam ik tot mijn afstudeerproject ‘DOK Tool’ in samenwerking met het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Na mijn studie bleef het kriebelen en verkende ik hoe mijn ontwerp te realiseren in het traject Smart Design to Market (2016-2017). Tijdens de Dutch Design Week 2018 heb ik de ASML Smart Makers Award mogen ontvangen, met support uit de Brainport regio zijn er inmiddels 10 tools gerealiseerd! Deze zet ik momenteel in voor pilots en verdere ontwikkeling, zowel in pediatrische zorg, als daarbuiten.

Als freelance ontwerper pak ik uitdagingen op waarin ik doormiddel van design thinking, onderzoek en exploratie ontwerp voor verbeterde zorgervaring, proces of systeem.