Your address will show here +12 34 56 78

Challenge Accepted

Patient ExperienceTools

Obesitas bij kinderen wordt door de World Health Organization (WHO) gezien als ‘een van de meest serieuze uitdagingen van de 21e eeuw binnen de publieke gezondheidszorg’. Voor GO! - Gezond Onderweg, ontwierpen we een serious game die kinderen dagelijks op speelse wijze motiveert om zelf stappen te zetten naar een gezonde leefstijl.


Design Scope

Binnen het ‘What if Lab: Government Meets Design’ werden ontwerpers gekoppeld aan lokale uitdagingen. Dit ‘What if Lab’ was een samenwerking tussen de Dutch Design Foundation (DDF) en de Vereniging  van Nederlandse Gemeentes (VNG). Destijds was ik werkzaam bij OOOH studio en werden we als ontwerp studio gekoppeld aan de uitdaging van GO! - Gezond Onderweg, leefstijlcoaching voor kinderen met obesitas binnen de gemeente Arnhem.


Binnen het ontwerp proces was ik verantwoordelijk voor het (gebruikers)onderzoek, de vertaling en conceptualisering van een theoretisch gedragsveranderingsmodel tot een motiverend spel, het ontwerp van de game en het betrekken van alle stakeholders in het proces: kinderen, gezondheidscoaches, artsen, ouders en managers.


Obesitas bij kinderen wordt door de World Health Organization (WHO) gezien als 'een van de meest serieuze uitdagingen van de 21e eeuw binnen de publieke gezondheidszorg'.


go-app


De zoveelste app? Een serious game!

Challenge Accepted is een ‘serious game’, méér dan de zoveelste app. De verhaallijn in de app motiveert kinderen om zichzelf iedere dag uit te dagen. De smart phone fungeert als perfecte medium om kinderen te bereiken en de uitdagingen worden gespeeld in de dagelijkse context van het kind.


Het kind kan een uitdaging zetten voor zichzelf, met z’n tweeën of met een hele groep. Zo daag je jezelf uit voor wat beweging, je moeder om samen een week niet te snoepen of je vrienden in de wijk om buiten een spel te spelen.


ddw-initiate-003
Dutch Design Week 2017 

In oktober 2017 presenteerde ons concept en prototype aan het brede publiek van de Dutch Design Week. Tijdens de week ontvingen we feedback uit verschillende hoeken: gemeentes, politici, ouders, mensen uit de gezondheidszorg en natuurlijk kinderen. 


In de stand van de VNG demonstreerde we niet alleen ons eind resultaat maar ook wat ontwerpers voor dit soort gemeentelijke problematiek kunnen betekenen.  img_20171023_122715
Challenge Accepted pitchen voor een delegatie van de Tweede Kamer.

whatsapp-image-2017-10-23-at-17-56-39

oooh.studio
PARTNERS

- OOOH Studio
- GO!
- Initiate
- Dutch Design Foundation


YEAR

2017


TYPE

Project by OOOH Studio