Aangenaam, Marleen

Ik verken, bevraag en ontwerp voor en vooral mét mensen. Met een achtergrond in Industrial Design aan de Technische Universiteit van Eindhoven heb ik affiniteit met technologie & innovatie.

Op jonge leeftijd kreeg ik jeugdreuma en later maakte de ziekte overwachts een comeback. Ditmaal beleefde ik het complexe zorgproces als jong volwassene en ontwerper, en dacht.. ‘Kunnen we dit niet anders inrichten?’ Mijn ervaringen, zowel positief en negatief, zijn mijn drive om te ontwerpen voor de zorg. Het is mijn passie de zorg meer mensgericht en persoonlijk te maken en mensen overzicht en regie te bieden over eigen gezondheid en leven.

Als freelance ontwerper pak ik uitdagingen op waarin ik doormiddel van design thinking, onderzoek en exploratie ontwerp voor een verbeterde zorg ervaring, proces of systeem.  

oooh-studio-marleen-van-bergeijk

Samenwerkingen met o.a.:

Health Innovation School
Dutch Design Foundation
Vereniging Nederlandse Gemeentes (VNG)
Wilhelmina Kinderziekenhuis 
UMC+ Maastricht
Rijnstate Ziekenhuis
Institute for Positive Health
GO! - Gezond Onderweg

Gemeente Eindhoven
Gemeente Tilburg
Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)
Avans Hogeschool Breda
Saxion Hogescholen
Krajicek Foundation
Thuishulp Rotterdam
Woonstichting 'thuis
Vilans

Wat ik nog meer doe

Naast mijn werk als ontwerper, ben ik betrokken bij de Dutch Design Week. Als onderdeel van het Programma Team, stel ik mede het DDW programma samen en cureer ik thematische lijnen. 

In ben verantwoordelijke voor het maatschappelijke en speculatieve perspectief in het programma. Waar ik kijk naar grotere systeemveranderingen, toekomstgerichte oplossingen en speculaties en social design. 

Eerder was ik betrokken bij de eerste editie van TEDx Eindhoven en gaf ik coaching aan de Technische Universiteit Eindhoven aan de faculteit Industrial Design. Binnen de groep 'Vitality' waar projecten over gedragsverandering ten behoeven van de gezondheid verkend worden.

ddw-presenteren

foto: Studio Nagtzaam

Kopje koffie?

Je vindt me in het Kade Clubhuis in Eindhoven. Een te gekke werkplaats met een collectief van (social) designers. 

Kanaaldijk-Noord 57c
5642 JA Eindhoven, the Netherlands

Phone: +31(0)6 265 494 27
Email: mail [@] marleenvanbergeijk.com
LinkedIn: in/marleenvanbergeijk/

© Marleen van Bergeijk 2020