VNG, GO! - Gezond Onderweg
Rijnstate Ziekenhuis

Challenge
Accepted

Hoe leer je kinderen met obesitas een gezonde leefstijl aan?

iphone-410311

Obesitas bij kinderen en jongeren wordt door de World Health Organization (WHO) gezien als ‘een van de meest serieuze publieke zorg uitdagingen van de 21e eeuw’. Voor GO! - Gezond Onderweg, werkte ik mee aan een serious game die kinderen dagelijks op speelse wijze motiveert om zelf stappen te zetten naar een gezonde leefstijl.

Design scope

In tijden van die project, was ik werkzaam bij OOOH studio, en werkte we aan de uitdaging van GO! - Gezond Onderweg, een leefstijl coaching programma voor kinderen met obesitas.

Binnen het ontwerp proces was ik verantwoordelijk voor het (gebruikers)onderzoek, de vertaling en conceptualisering van een theoretisch gedragsveranderingsmodel tot een motiverend spel, het ontwerp van de game en het betrekken van alle stakeholders in het proces: kinderen, gezondheidscoaches, artsen, ouders en managers.

go-app

Concept

Challenge Accepted is een ‘serious game’, en daarmee meer dan de zoveelste app. De verhaallijn in de app motiveert kinderen om zichzelf iedere dag uit te dagen. De smart phone fungeert als perfecte medium om kinderen te bereiken en de uitdagingen worden gespeeld in de dagelijkse context van het kind.

Het kind kan een uitdaging zetten voor zichzelf, met z’n tweeën of met een hele groep. Zo daag je jezelf uit voor wat beweging, je moeder om samen een week niet te snoepen of je vrienden in de wijk om buiten een spel te spelen.

Jaar

2017

Client

- VNG, Vereniging Nederlandse Gemeente
- GO! - Gezond Onderweg
- Rijnstate ziekenhuis, Arnhem

Mogelijk gemaakt door:

- What if Lab | Dutch Design Foundation

Destijd werkzaam bij:

OOOH studio

Kopje koffie?

Mijn studio vind je bij We Are een collaboratieve makerspace voor maatschappelijke ontwerper op Strijp-S in Eindhoven.

Torenallee 22-04
5617 BD Eindhoven, the Netherlands

Phone: +31(0)6 265 494 27
Email: mail [@] marleenvanbergeijk.com

© Marleen van Bergeijk 2023